ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
250γρ αλεύρι
125 γρ βιτάμ
1 αυγό
Λίγο κονιάκ
Λίγο μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, τα κάνουμε κορδόνια, τα βουτάμε σε ζαχαρώνερο που έχουμε έτοιμο, μετά στο σουσάμο και τα ψήνουμεστους 180 βαθμούςγια ένα μισώρο περίπου ώστε να γίνουν τραγανά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Να σας θυμίσουμε και μιά έτερη συνταγή της κ. Αθηνάς για κριτσίνια. με σφολιάτα.
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
Ένα φύλο σφολιάτα
1 αυγό
1 κούπα κεφαλοτύρι
λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Το αλείφουμε με αυγό και το κόβουμε ένα πόντο από πάνω μέχρι κάτω. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, διπλώνουμε στη μέση τις λωρίδες και τις στρίβουμε ελαφρώς. Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180ο με 200ο για 15΄ με 20΄.
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου