ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ηλεκτρονική πρόσβαση σε βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Είναι γεγονός: Ηλεκτρονική πρόσβαση στα 200 εκατομμύρια βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης  

Πρόσβαση σε δεκάδες ηλεκτρονικές πηγές, που αριθμούν πάνω από 200 εκατομμύρια ηλεκτρονικά τεκμήρια, προσφέρει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). Η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους τους χρήστες στα κτίρια της ΕΒΕ μέσω του δικτύου της (Βαλλιάνειο Μέγαρο, Πανεπιστημίου 32 και Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού 364). Στους πιστοποιημένους χρήστες δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης και εκτός των χώρων της ΕΒΕ σε ένα σημαντικό αριθμό πηγών. Η απόκτηση των νέων ηλεκτρονικών πηγών εμπλουτίζει την ήδη υπάρχουσα συλλογή των ηλεκτρονικών πηγών που προσφέρονται μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ). Υλοποιήθηκε αφενός με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αφετέρου με έκτακτη επιχορήγηση του ελληνικού κράτους, στο πλαίσιο του έργου μετεγκατάστασης της ΕΒΕ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Οι νέες ηλεκτρονικές πηγές αποτελούνται από ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά, καθώς και από βάσεις δεδομένων. Καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα γνωστικών πεδίων, όπως Αρχαιολογία, Εκπαίδευση, Θετικές Επιστήμες, Θρησκεία, Ιστορία, Κλασική Φιλολογία, Κοινωνικές Επιστήμες, Νομική, Οικονομικές Επιστήμες, Τέχνες και Ψυχολογία, με ιδιαίτερη έμφαση στις ελληνικές και εν γένει στις ανθρωπιστικές Σπουδές. Στις πηγές συμπεριλαμβάνεται, επίσης, πληροφοριακό υλικό, όπως εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και βιογραφίες. Ειδικότερα για τις ελληνικές και τις κλασικές σπουδές, η ΕΒΕ εξασφάλισε πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές έγκριτων ακαδημαϊκών οίκων και παρόχων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής: Bibliotheca Teubneriana Latina und Thesaurus Linguae Latinae Online, Brepolis Latin Complete, Byzantinische Zeitschrift, Jacoby Online, JSTOR, New Pauly Online. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν όλες τις ηλεκτρονικές πηγές μέσω της Υπηρεσίας Ενιαίας Αναζήτησης Πηγών στο σύνδεσμο http://search.nlg.gr Έχουν τη δυνατότητα, επιπλέον, να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με αυτές στο ευρετήριο ηλεκτρονικών πηγών στον σύνδεσμο https://ift.tt/2OYa8Jj. Τόσο η Υπηρεσία Ενιαίας Αναζήτησης Πηγών όσο και το ευρετήριο είναι διαθέσιμα στoν ιστότοπο της ΕΒΕ https://www.nlg.gr ΑΠΕ – ΜΠΕ



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Σύλλογοι

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video