ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το χρονικό των δύο τελευταίων εβδομάδων







Καλησπέρα σε όλους και σε όλες.

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου εξέδωσε δελτίο τύπου προχθές στο οποίο αναφέρεται  ότι το νερό είναι κατάλληλο σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων που ήρθαν στο φως.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες διαδραματίστηκαν κάποια  γεγονότα τα οποία και σας παραθέτουμε χρονικά.

Από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου υπήρχε ανεπάρκεια υδροδότησης σε κάποια σημεία του χωριού καθώς και σε οικισμούς αυτού. Έντονα ήταν τα παράπονα κατοίκων στα οποία σταθήκαμε και θέσαμε κάποια ερωτήματα.

24 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε άρθρο σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Την ίδια μέρα παρόντος προσωπικού της ΔΕΥΑ Αγρινίου αλλά και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Σκουτεράς κ. Γρίβα Ευαγγέλου , ανοίχτηκε  αυλάκι με σκοπό την διοχέτευση περισσότερης ποσότητας νερού πλησίον της τρίτης γεωτρήσης βάθους 20 με 25 mm από την οποία αντλείται  νερό σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Προέδρου.
Ύστερα από από ποιου εντολή ανοίχτηκε ο συγκεκριμένος αύλακας  ούτως ώστε να εμπλουτιστεί με επιφανειακό νερό η γεώτρηση; Ακομα και αν τελικά δεν εμπλουτίστηκε με το νερό η γεώτρηση μήπως ήταν άλλο το πρόβλημα και αν ναι ποιο είναι αυτό;

Οι αναλύσεις της ΔΕΥΑ Αγρινίου αναφέρονται σε δειγματοληψίες οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου αλλά και στις 24 Οκτωβρίου


Στο συγκεκριμένο σημείο να προσθέσουμε ότι το άνοιγμα του αυλακίου είχε ως αποτέλεσμα να μπει περισσότερο νερό στη δεξαμενή και να επαρκέσει έτσι ώστε να τροφοδοτηθεί σωστά και με επάρκεια το τμήμα το οποίο είχε παρουσίασει πρόβλημα τις προηγούμενες μέρες.

Έκτοτε τα πράγματα κυλούν ομαλά σε ότι αφορούσε την υδροδότηση του χωριού και των οικισμών αυτού.

Σκεφτόμαστε ότι τελικά απέδωσε τα μέγιστα και συντέλεσε στην επάρκεια υδροδότησης το άνοιγμα του αυλακίου.

Στις 4 Νοεμβρίου ανακαλύφθηκε κουφάρι ζώου από τους κατοίκους δίπλα στην γεωτρήση , κοντά στο σημείο που τροφοδοτούνταν αυτή με σκοπό την επαρκή υδροδότηση. Συγκεκριμένα ήταν μέσα στο αυλάκι το οποίο είχε ανοιχτεί για αυτό το σκοπό.

Έκτοτε δεν έχουμε καμία χημική ανάλυση να πιστοποιεί εάν το νερό είναι πόσιμο ή όχι η αν επηρεάστηκε από το κουφάρι του ζώου το οποίο βρέθηκε στο σημείο.

Την ίδια μέρα κλείστηκε το αυλάκι...

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ σίγουρα είναι καθησυχαστικη αφήνει όμως ακόμα να αιωρείται το εύλογο ερώτημα πολλών κατοίκων σχετικά με την ποιότητα του νερου.

Εμείς θα προσθέσουμε μερικά ακόμα ερωτηματα.

Από τη στιγμή που δεν συντρέχει λόγος και όλα είναι μία χαρά γιατί χθες έγινε αυτό που έπρεπε να έχει γίνει χρόνια τώρα ; Αναφερόμαστε σε τεχνικά έργα προστατεύσης της συγκεκριμένης γεωτρήσης.
Επίσης για ποιο λόγο δεν υπάρχει χρόνια τώρα φίλτρο στο σύστημα υδροδότησης;

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει γίνει η νυξη στον κύριο δήμαρχο Αγρινίου για να τοποθετηθεί φίλτρο αξίας έξι χιλιάδων ευρώ . Ο ίδιος αναγνώρισε το πρόβλημα και εγγυήθηκε την τοποθέτηση αυτού.

Μήπως θα ήταν καλύτερο να δημιουργηθεί κάποιου είδους διυλιστήριο το οποίο θα συντελούσε στην καλύτερη και ποιοτικότερη υδροδότηση της Σκουτεράς και των οικισμών της με λιγότερο μακροχρόνια κόστος συντήρησης;

Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα υπάρχει κάπου καπνός. Ευχόμαστε και επιθυμούμε να μη χρειαστούμε να αντιμετωπίσουμε φωτιά.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Σύλλογοι

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video