ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
Η θρησκευτική παράδοση λέει τα
υλικά να είναι μονός αριθμός.
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
υλικά να είναι μονός αριθμός.
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
Μπέικιν
1/2 κούπα αναψυκτικό πορτοκαλάδα
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπα ζάχαρη, 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κούπα δαμάσκηνα μαύρα ψιλοκομμένα
Λίγη κανέλα
Μοσχοκάρυδο
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα όλα τα υγρά, χυμούς, λάδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει. Βάζουμε στη συνέχεια τα δαμάσκηνα αφού τα έχουμε μουσκέψει σε ένα φλιτζανάκι με λικέρ και τα καρύδια. Συνεχίζω βάζοντας την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, μπέικιν και το αλεύρι. Το μείγμα μας φροντίζουμε να είναι αφράτο όπως στο κέικ.
Ρίχνω το μείγμα μου σε ένα μικρό σχετικά ταψάκι.
Βάζω ένα πλεκτό ή κοφτό κέντημα πάνω από τη φανουρόπιτα και ρίχνω την άχνη ζάχαρη, που μας δίνει υπέροχα σχέδια στο τελικό αποτέλεσμα.
Ψήνω για 1 ώρα στους 170 -180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία.
Καλή επιτυχία.
Μικρά μυστικά της κ. Αθηνάς
Τα δαμάσκηνα να τα έχω μουσκέψει στο λικέρ.
Να μην προσθέσω μεγάλη ποσότητα καρυδιών, δαμάσκηνων γιατί βαραίνουν το γλύκισμα και δεν φουσκώνει όσο πρέπει.
Χρησιμοποιώ αναψυκτικό που βοηθάει τη φανουρόπιτα να φουσκώσει.
Επίσης δαμάσκηνα αντί για σταφίδες.
Και μοσχοκάρυδο αντί για γαρύφαλλο.
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου