ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ 2κ. πορτοκάλια
Ζάχαρη
Λίγο λεμόνι
Λίγο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα πορτοκάλια στο νερό για 48 ώρες ολόκληρα αφού τα πλύνουμε. Τα αλλάζουμε το νερό στις 24 ώρες. Σε κρύο νερό.
Αφου περάσουν οι ώρες τα κόβουμε και τα πολτοποιούμε στο μίξερ ή στο μούλτι με τη φλούδα ωμά.
Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Όσο πολτό βάζουμε αντίστοιχα και τόση ζάχαρη. μετράμε με κούπα. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Για να καταλάβουμε ότι έγιναν, καθώς βράζει βάζουμε το κουτάλι και κάνουμε μια γραμμή. Όταν δεν ενώνεται η γραμμή, δηλ όταν έχει πυχτώσει ο πολτός είναι έτοιμη. Τη βράζουμε μια μέρα και την επόμενη την ξαναβράζουμε επειδή τα πορτοκάλια βγάζουν υγρά. Στο τέλος του βρασίματος προσθέτουμε λίγο λεμόνι.
Αν δε θέλουμε να είναι πολύ γλυκιά η μαρμελάδα, αφαιρούμε από το σύνολο μια κούπα ζάχαρη. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου