ΚΙΟΥΝΕΦΕ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ Χ.Τ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ καταΐφι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να το σιροπιάσεις θα χρειαστείς
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιες χυμό λεμονού
Λίγη φλούδα λεμονιού για το άρωμα
Εκτέλεση:
Κόψε το τυρί σε ροδέλες και άφησέ το στην άκρη,
Λιώνεις το βούτυρο και αρχίζεις να “ξαίνεις” το καταΐφι βουτώντας κάθε τόσο τα χέρια σου στο λιωμένο βούτυρο.
Η διαδικασία που θα ακολουθήσεις τώρα, είναι σαν να στήνεις τυρόπιτα σε ταψί.
Βουτυρώνεις ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ρίχνεις μέσα στο τηγάνι τη μισή ποσότητα κανταϊφιού.
Τώρα ρίχνεις από πάνω την κομμένη μοτσαρέλα και βάζεις τα υπόλοιπα μαλλιά αγγέλου, μέχρι να σκεπαστεί καλά όλο το τυρί. Το πιέζεις καλά και ρίχνεις μπόλικο βούτυρο, για να πάει παντού. Φρόντισε να κρατήσεις λίγο στην άκρη για το τηγάνισμα.
Ανάβεις την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία. Όσο τηγανίζεις το νόστιμο γλυκό από την Πόλη, περνάς με πινελάκι τα τοιχώματα του τηγανιού με βούτυρο, για να μη σου κολλήσει. Όταν ψηθεί η κάτω πλευρά, το αναποδογυρίζεις με τη βοήθεια ενός πιάτου. Αν κρίνεις ότι χρειάζεται κι άλλο γύρισμα, ξανακάντο!
Άστο στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά και ξεκίνα να ετοιμάζεις το σιρόπι. Η διαδικασία είναι απλή. Ρίχνεις όλα τα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού και τα αφήνεις να βράσουν για 9 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτεις και το χυμό και σιροπιάζεις το γλυκό σου.
Όταν το σιρόπι απορροφηθεί καλά, γυρνάς το γλυκό σε μια πιατέλα και το σερβίρεις σε κομμάτια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΠηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου