ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Άλλοτε και τώρα.

      Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.
      Δάκρυα χαράς  κύλισαν από τα μάτια  των κατοίκων  του χωριού  μας, στο άκουσμα της είδησης, ότι  το Δημοτικό σχολείο  και το Νηπιαγωγείο Γαζώρου, θα επισκεφτούν το χώρο  του πρώην Δημοτικού  Σχολείου,  στα πλαίσια  προγραμματισμένης  εκπαιδευτικής  και  ψυχαγωγικής εκδρομής.    Η είδηση της επίσκεψης  ίσως συγκλόνισε  και το αγέρωχο κτίριο,  που με υπομονή , τόσα χρόνια,  περιμένει,  έστω και για μια μέρα ,να ξαναζήσει τις παλιές καλές του μέρες και δόξες.
       Πολύ καλή ιδέα. Η επιθυμία ήταν αμοιβαία. Από τη μιαη διεύθυνση   του σχολείου, και από την άλλη, η διοίκηση  του  πολιτιστικού συλλόγου,  συνεννοήθηκαν  και η ιδέα έτσι  δεν άργησε να υλοποιηθεί. Μια υπέροχη συνεργασία.
        Φωνές, σαν από τιτιβίσματα πουλιών ,αντήχησαν στο μικρό αλλά γραφικό χωριό, που χρόνια περίπου τριάντα (30), είχε να ζήσει και να ακούσει. Το σημαντικότερο.... την αναβίωση αυτής  της καταπληκτικής  πρωινής  εισόδου των μαθητών  στις τάξεις τους. 
         Οι δάσκαλοι στο πλατύσκαλο  και οι μαθητές στοιχημένοι κατά τάξεις,  με το άκουσμα του ηλεκτρικού  κουδουνιού,  που ακόμα λειτουργεί, για  την πρωινή προσευχή....όπως τότε όταν το σχολείο λειτουργούσε. Στη συνέχεια, οι μαθητές  ξεναγήθηκαν  στους χώρους  του σχολείου, που λειτουργεί σήμερα,  ως πολιτιστικό  κέντρο , έδρα  του πολιτιστικού συλλόγου  του χωριού.
          Κατόπιν, ξεχύθηκαν  στο προαύλιο , για να παίξουν  διάφορα παιχνίδια  και να χαρούν  την εκδρομή τους , σ' αυτόν τον πολύ ωραίο χώρο.
          Μια   έ κ π λ η ξ η  όμως περίμενε τα παιδιά, από την πλευρά  του πολιτιστικού συλλόγου. Οι κυρίες του συλλόγου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους, παρουσίασαν στα παιδιά,  την παραδοσιακή νηστήσιμη  γυριστή  << στο σινί>> σπανακόπιτα,  ψημμένη στην πυροστιά. Τα παιδιά παρακολούθησαν με προσοχή, όλη  τη διαδικασία  και ενημερώθηκαν  για  τον  τρόπο παρασκευής.  Κατόπιν,  συνέχισαν το παιχνίδι τους,  μέχρι  που ήρθε  η  ώρα  της γεύσης.  Έ φ α γ α ν  όλοι, μικροί και μεγάλοι και περίσσεψε.                                                                                      Τι υπέροχη συνάντηση και τι συνεργασία!! Συγχαρητήρια στο διδακτικό προσωπικό  και ιδιαίτερα στο Διευθυντή του σχολείου, και τη διευθύντρια  του Νηπιαγωγείου,  για την ωραία  ιδέα που είχαν, και από την άλλη,  στη Διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου,  με τις κυρίες  να δίνουν τον καλύτερο τους  εαυτό,  για να είναι  όλα πετυχημένα,  όπως και ήταν.
          Έτσι λοιπόν, η Ε΄ Παρασκευή  των χαιρετισμών, (του Ακαθίστου Ύμνου), ήταν  από το πρωί, ξεχωριστή  μέρα για το χωριό μας. 
          Έφυγαν  όλοι με τις καλύτερες  εντυπώσεις  και ευχαριστημένοι.  Οι δύσκολοι καιροί μας,  έχουν ανάγκη από τέτοιου  είδους συνεργασίες και συναντήσεις.
          Ο πολιτιστικός σύλλογος, ευχαριστεί μέσα από την καρδιά του,  το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Γαζώρου,  για την  ξεχωριστή νότα,  που  χάρισαν  στο χωριό μας,  και  τους  εύχεται, Καλό Πάσχα,  καλή πρόοδο στους μαθητές,  υγεία  και ευημερία σ' όλους.  Θα  τους  περιμένουμε, να μας ξανάρθουν  για  να τους  περιποιηθούμε,  όπως  ΜΟΝΟ  εμείς  ξέρουμε.

                                             Μ ε    ε κ τ ί μ η σ η 

                                    Το Διοικητικό Συμβούλιο   

     Φωτογραφίες από την  επίσκεψη του Δημοτ. Σχολείου και Νηπ/γείου Γαζώρου






















 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Σύλλογοι

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video