ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΨΩΜΙ ΖΕΑΣ

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1/2 κ. αλεύρι ζέας
1/2 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ μαγιά
μια χούφτα προζύμι (αν έχετε)
1 ποτήρι νερό 
1 κουτάκι μπύρα
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
3 κουταλάκια γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη να γίνει πολτός και μόλις λιώσει στη λεκανίτσα προσθέτουμε και το προζύμι, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι στο αλεύρι όχι στη μαγιά, το νερό και τη μπύρα.
Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας. Στο τέλος του ζυμώματος ρίχνουμε στη λεκάνη 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλάει.Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα, ή περισσότερο αν χρειαστεί , ανάλογα πόσο ζεστό είναι το μέρος που το βάζουμε σκεπασμένο.
Μόλις φουσκώσει το χωρίζουμε στα τέσσερα και βάζουμε στις φόρμες τα καρβέλια. Το χαράζουμε ελαφρώς από πάνω και το αφήνουμε ξανά να φουσκώσει.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 1 ώρα, αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο.

Σημείωση
Αν θέλετε, προτιμήστε το αλεύρι σας να είναι μισό ζέας μισό για όλες τις χρήσεις για καλύτερο χρώμα και περισσότερο φούσκωμα. Το σκέτο αλεύρι ζέας κάνει το ψωμί σκουρόχρωμο και δε φουσκώνει πολύ.Επομένως αν το χρησιμοποιήσετε σκέτο βάλτε περισσότερη μαγιά και αφήστε το περισσότερη ώρα να φουσκώσει.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Σύλλογοι

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video