ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

15 πολύτιμες συμβουλές μαγειρικής



Μαγειρική σημαίνει πολύ περισσότερα από το να ακολουθούμε απλά μια συνταγή...
Το «κλειδί» είναι να γνωρίζουμε τους σωστούς τρόπους προετοιμασίας, να χρησιμοποιούμε σωστά τα διάφορα συστατικά και να τηρούμε τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής για να μπορούμε να αποτρέπουμε τα προβλήματα...


Διαβάστε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για μαγείρεμα…

Τα βασικά

1. Μελετήστε προσεκτικά τη συνταγή, πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε. Σίγουρα, το
μαγείρεμα είναι μια αυθόρμητη ασχολία, αλλά αν δεν είστε σίγουροι για κάτι ή σας λείπει κάποια συσκευή η εργαλείο που απαιτεί η συνταγή, ίσως να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την υλοποίησή της.

2. Εκτέλεση: Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η εκτέλεση της συνταγής είναι μια τέχνη και εξαρτάται από το αν τα έχετε όλα έτοιμα πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Κόψτε όλα τα λαχανικά ή άλλα συστατικά που χρειάζεστε, πριν ανάψετε την κατσαρόλα ή το τηγάνι, τρίψτε το τυρί πριν ανάψετε το φούρνο και έχετε το βούτυρο σε θερμοκρασία πριν προχωρήσετε στη συνταγή.
Αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να «αποθεώσετε» τη συνταγή, αυτό είναι να τα έχετε όλα έτοιμα από πριν. Έτσι, το φαγητό σας δε θα καεί, ενώ εσείς είστε απασχολημένοι να προετοιμάζετε ακόμη τα συστατικά του.

3. Μαχαίρια: Να χρησιμοποιείτε πάντα ένα κοφτερό μαχαίρι. Μάθετε πώς να το κρατάτε σωστά και τον καλύτερο τρόπο για να το χρησιμοποιείτε. Η σωστή χρήση των μαχαιριών, αποτελεί μια σημαντική ικανότητα στη μαγειρική, όπως και το να μη βάζετε σε κίνδυνο κανένα από… τα δάχτυλά σας.

Φρούτα και λαχανικά

4. «Ζωντανέψτε» λαχανικά όπως τα καρότα, οι πατάτες, τα σπαράγγια και το σέλερι, τοποθετώντας τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, στο ψυγείο, για 45 λεπτά.

5. Αν θέλετε να τσιγαρίσετε κρεμμύδι και σκόρδο, μην το κάνετε ποτέ βάζοντας και τα δυο μαζί ταυτόχρονα στο τηγάνι, επειδή το σκόρδο δεν απαιτεί τόσο χρόνο μαγειρέματος, όσο το κρεμμύδι. Βάλτε τα κρεμμύδια πρώτα και τα σοτάρετέ τα για τουλάχιστον το μισό χρόνο μαγειρέματος, πριν προσθέσετε το σκόρδο.

6. Αν θέλετε να προσθέσετε κάπου ξύσμα εσπεριδοειδών, χρησιμοποιείτε πάντα βιολογικά φρούτα. Σχεδόν πάντα, τα φρούτα ψεκάζονται με φυτοφάρμακα και μυκητοκτόνα που έχουν την τάση να μένουν στη φλούδα, ακόμη κι αν την πλύνετε.

7. Αν οι ντομάτες στη σάλτσα που φτιάχνετε, σας ξινίζουν, προσθέστε μερικά ψιλοκομμένα καρότα ή λίγη ζάχαρη. Θα μειώσουν την όξινη γεύση της χωρίς να την αλλοιώσουν.

8. Κανείς δεν θέλει ένα μπολ με σαλάτα που στο κάτω μέρος του είναι γεμάτο με νερό. Αποτρέψτε το σουρώνοντας καλά τα λαχανικά όταν τα πλύνετε και πριν τα κόψετε στη σαλατιέρα.

Αυγά και γαλακτοκομικά

9. Δεν σας αρέσει καθόλου να καθαρίζετε τον τρίφτη του τυριού; Ψεκάστε λίγο φυτικό λάδι στον τρίφτη πριν τρίψετε το τυρί και θα δείτε ότι το καθάρισμά του μετά θα είναι πανεύκολο!

10. Το να χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο σε ένα αυγό, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Προσεκτικά, για να μην σπάσετε τον κρόκο, ραγίστε ένα αυγό και «αδειάστε» το σε ένα χωνί, που έχετε από πριν τοποθετήσει σε ένα μικρό μπολ ή κύπελλο μέτρησης. Το ασπράδι θα περάσει μέσα από το χωνί και ο κρόκος θα μείνει στο πάνω μέρος του.

11. Χρησιμοποιείτε πάντα ανάλατο βούτυρο, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε το πόσο αλάτι θα βάλατε. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για το ζωμό λαχανικών ή κρεάτων.

Μαγείρεμα

12. Kρατήστε τα ψίχουλα και τις φλούδες της παρμεζάνας και άλλων τυριών που μένουν στο τάπερ αποθήκευσης και προσθέστε τα σε σούπες, κρέατα ή στην πίτσα για έξτρα γεύση.

13. Για να δώσετε «ένταση» στη γεύση των αποξηραμένων βοτάνων και μπαχαρικών, θρυμματίστε τα και μουλιάστε τα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα πριν τα χρησιμοποιήσετε.

14. Αλατίστε το νερό των ζυμαρικών, ακριβώς πριν αρχίσει να βράζει. Δώστε σημασία και στην ποσότητα του αλατιού, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δεν θα απορροφηθεί από τα ζυμαρικά.

15. Για νόστιμες, πλούσιες σάλτσες ζυμαρικών, αφαιρέστε περίπου 1/4 του φλιτζανιού από το αλατισμένο νερό όπου έβρασαν, πριν το στραγγίσετε. Όταν ανακατέψετε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα, προσθέστε λίγο από αυτό το νερό σε κάθε ανακάτεμα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Σύλλογοι

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video