ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΓΕΜΙΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1 κολοκύθα
1/2 κ. κιμά
1/2 κ. συκωτάκια κότας
2 κούπες ρύζι κίτρινο για πιλάφι
1 κρεμμύδι
1 μήλο πράσινο
1 μικρό κυδώνι
5 φέτες μπέικον
1/2 κούπα κεφαλοτύρι 
ή κεφαλογραβιέρα
1/2 κιλό σταφίδες μαύρες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
θυμάρι
ξύσμα από πορτοκάλι
ξύσμα από λεμόνι
6-7 κάστα ψημένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά την κολοκύθα και κόβουμε από πάνω ένα καπάκι , ώστε να έχει ευρύχωρο άνοιγμα για να την καθαρίσουμε από τα σπόρια και τις ίνες, αλλά και να τη γεμίσουμε αργότερα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι στο εσωτερικό της κολοκύθας και περνάμε το εσωτερικό της με το χυμό μισού πορτοκαλιού. 
Ετοιμαζόμαστε για τη γέμιση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά και τα συκωτάκια. Προσθέτουμε και το μήλο και το κυδώνι αφού τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Κατόπιν ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τις σταφίδες, τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού, το μπέικον και τα κάστανα. Ρίχνω το νερό σε διπλάσιο ποσότητα από το ρύζι, το οποίο και προσθέτουμε μετά. Αφού φουσκώσει το ρύζι  και απορροφήσει το νερό, είναι έτοιμη η γέμισή μας. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά γεμίζουμε με το υλικό μας την κολοκύθα, ενώ από έξω την βουτυρώνουμε . Τέλος την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα. Δε χρειάζεται το ταψί μας νερό. Την ψήνω για 2 περίπου ώρες στους 180° C -200° C.
Σερβίρουμε παίρνοντας γέμιση μαζί με το εσωτερικό της κολοκύθας. Το εξωτερικό μέρος της κολοκύθας δεν τρώγεται.
Συμβουλή: Ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας της κολοκύθας και το πάχος της σάρκας της μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε ή να αυξήσετε το χρόνο ψησίματος. 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Σύλλογοι

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video