ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΤΥΛΙΧΤΗ

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα χοντρά πίτας
1 κ. κολοκύθι κόκκινο
2 κούπες ζάχαρη
1 βιτάμ
1 ή 2 πορτοκάλια ανάλογα αν είναι μεγάλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1-3 κοφτές κουταλές σιμιγδάλι ψιλό
Προαιρετικά σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Τρίβουμε το κόκκινο κολοκύθι στον τρίφτη (ρεντέ) όχι στο μούλτι. Ξεκινάμε σοτάροντας το κολοκύθι και προσθέτουμε το μισό από το βιτάμ, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τις βανίλιες και τέλος το σιμιγδάλι για να πήξει το μείγμα. Ανοίγουμε το φύλλο, το βουτυρώνουμε, το διπλώνουμε όχι στη μέση αλλά στα 2/3 και εκεί που έχει διπλώσει το φύλλο βάζουμε 5-6 κουταλιές του τριμμένου κολοκυθιού και τυλίγουμε το φύλλο ρολό ενώ το βουτυρώνουμε καθώς το τυλίγουμε. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε τα ρολάκια, αφού τα βουτυρώσουμε από πάνω, ενώ στο τέλος πασπαλίζω και λίγο σουσάμι. Ψεκάζω με τα χέρια μου τα ρολάκια με λίγο νεράκι.
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
1.Πριν ρίξω το σιμιγδάλι στο μείγμα με το κολοκύθι και αφού έχω προσθέσει όλα τα υγρά της συνταγής, βγάζω δύο κουτάλες του πυχτόρευστου υλικού και το κρατάω για να το ρίξω πάνω στα ρολάκια πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
2. Για να είναι τραγανά τα ρολά κολοκυθιού καθώς τα τυλίγω τα βουτυρώνω κανά δυο φορές.
3. Καθώς τυλίγω τα ρολά, τις άκρες του φύλλου τις γυρίζω προς τα μέσα, για να μην βγει το μείγμα από το εσωτερικό του, την ώρα του ψησίματος.



κόκκινο κολοκύθι


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Σύλλογοι

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video